Packa din vara säkert


För oss är det viktigt att du känner att ditt paket är i trygga händer under transporten.
Vi sampackar alla paket för att få en miljösmart transport och all sortering sker maskinellt.


För att paketet ska komma fram välbehållet och i tid är det några saker du ska tänka på när du väljer emballage. Det är ditt ansvar som avsändare att varan är rätt inslagen och inte skadas under transporten och heller inte skadar andra paket. Här nedan ger vi dig tips på hur du ska packa din vara säkert.


Observera att dessa tips endast är rekommendationer och är ingen garanti för ersättning vid eventuell reklamation av skadat gods.


       Du ansvarar för att din vara är
rätt inslagen och inte skadas under frakten.
Bra att ha tillhands är exempelvis bubbelplast, tidningspapper, sax, tejp, och ett kraftigt ytteremballage i wellpapp.

 


1. Mjukt skyddande inre
Omslut varan med ett emballage t ex bubbelplast som tar emot stötar och tryck. Detta gäller framförallt glas, porslin och liknande material.2. Hårt kraftigt yttre emballage
Välj en kraftig ytterlåda, exempelvis av wellpapp som klarar stötar och tryck från andra paket.


 


3. Luftigt stötdämpande mellanskikt
Se till att den emballerade varan inte ligger direkt emot ytteremballagets insida, det ska finnas plats för stötdämpande material. Testa att skaka lådan
– varan ska inte röra sig.

 

Flytande innehåll
Om varans innehåll är flytande måste behållaren dessutom vara omsorgsfullt omsluten av absorberande material. Vid läckage blir avsändaren ersättningsskyldig om intilliggande paket skadas.


Vassa föremål
Paketera vassa föremål som kan skära igenom emballaget, extra noggrant. Knivar, saxar, tänger och liknande bör omslutas av stadigare material – t ex en bit plastslang.


Originalförpackningar
Tänk på att originalförpackningar för t ex elektroniska varor, inte är tillräckligt stöttåliga men kan användas som ett extra inneremballage.

 

       

 

 

2010-10-28  Skriv ut